maandag 4 april 2011

Actualiteit uit België

We volgen bijna elke dag de actualiteit in onze klas. Dan zoekt iemand van de klas (elke week iemand anders) een interessant artikel op op de computer. Hieronder een paar artikels die aan bod kwamen:

28 maart 2011
We lazen een artikel over een bejaard koppel dat samen euthanasie pleegde. We vonden dit wel erg en we vragen ons af of dit wel mag (want de vrouw was niet terminaal).
Het artikel kan je hier lezen.

31 maart 2011
Vandaag besproken we een artikel over de kernramp in Japan. Deze keer ging het artikel over het feit dat de lijken die in Fukushima liggen niet opgeruimd (en begraven) kunnen worden, omdat ze radioactief zijn. We proberen zoveel mogelijk het nieuws over de kernramp te volgen, omdat we vinden dat dit toch wel erg ernstig is.
Het artikel kan je hier lezen.

4 april 2011
Vandaag is er een dodelijk ongeval gebeurd in onze eigen gemeente. Een vrachtwagen reed in een put en reed daardoor recht op een auto. De bestuurder overleed.
Het artikel kan je hier lezen.

2 mei 2011
We hebben vandaag gelezen dat Osoma bin Laden dood is. we zijn langs de ene kant wel blij, maar toch ook wat bang dat er nu wraakacties zullen komen.
Het artikel kan je hier lezen.

5 mei 2011
Vandaag lazen we dat er terug mensen werken aan de kerncentrale in Fukushima. Ze mogen er niet langer dan 10 minuten na elkaar zijn, dus het lijkt ons toch nog steeds gevaarlijk.
Het artikel kan je hier lezen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten