dinsdag 29 maart 2011

Info over België

Beste leerlingen,

zoals gevraagd hebben we hier de antwoorden op jullie vragen. Sommige antwoorden wisten we zelf niet en moesten we opzoeken op internet.

België is 30528 km² groot en telt tussen de 10 en de 11 miljoen inwoners. Er zijn 10 provincies (geen districten dus) en ook verschillende taalgebieden, zo is er een Nederlands taalgebied, een Frans taalgebied, een tweetalig taalgebied (Nederlands en Frans) en een Duits taalgebied.
Leopold I was de eerste koning van België en we zijn onafhankelijk sinds 1831. We zijn nooit een kolonie geweest, maar hebben wel een kolonie gehad, namelijk Congo.
We hebben 3 volksliederen: het Belgisch volklied (de Brabançonne), het Vlaamse (de Vlaamse leeuw) en het Waalse (le chant de Wallons).
De belangrijkste monumenten hier zijn het Atomium en Manneke Pis, maar we hebben er nog veel meer (de Yzertoren, de leeuw van Vlaanderen, de muur van Geraardsbergen, ...) Onze typische gerechten zijn frieten (met mosselen, met biefstuk, ...), witlof, chocolade, aardbeien en natuurlijk ook bier (een alcoholische drank).
In België is het meestal niet zo erg warm en regent het jammergenoeg regelmatig. Vandaag hebben we veel geluk, want de zon schijnt en het is 16 graden, dat gebeurt niet veel in maart.
Op school krijgen we elke dag les van onze juf/meester. In elke klas staat een andere leerkracht. We hebben allemaal veel leer- en werkboeken en ik onze klas is er zelfs een digitaal bord (volgend jaar ook in een paar andere klassen). Sinds het eerste leerjaar krijgen we rekenen, taal, wereldoriëntatie en muzische vorming en sinds het vijfde leerjaar krijgen we ook Frans. Als we volgend jaar naar het middelbaar gaan, krijgen we nog meer talen (bv. Engels en sommigen ook Latijn), wetenschappen en sommigen ook economie en praktijkvakken.

Hopelijk hebben jullie hiermee iets bijgeleerd!

Groetjes van de Ruiterschool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten